Portfoli d'obres de Construo-Co

Projecte:

Restauració de Can Joanetes (actual Ajuntament d’Olot)

Rehabilitació de l’edifici “Can Joanetes” d’Olot com a nova seu de l’Ajuntament

El conjunt anomenat “Can Joanetes” (antiga fàbrica Sacrest) va ser originalment projectat i construït per l’arquitecte Joan Roca i Pinet durant el 1927 i 1928.

L’arquitectura del conjunt recull aquells elements de composició i extracció clàssica que conformaven el món cultural dels anys vint. Està formada per un cos rectangular principal al que s’hi addicionen perpendicularment i a la part posterior altres cossos més baixos, que units per una construcció quadrada situada en l’eix de composició, genera un petit pati central.

Encara que en el projecte incial de Joan Roca i Pinet la simetria era portada a tota la tipologia del conjunt, a l’hora de construir els edificis solament es va fer el cos principal i una de les naus posteriors, edificant la resta de construccions del conjunt una mica desordenadament i amb menys qualitat de la prevista.

La reforma i restauració de l’antic edifici tèxtil consisteix en la transformació i adaptació a Casa de la Vila de la ciutat d’Olot, dirigida per l’arquitecte gironí Arcadi Pla i Masmiquel, que va voler enllaçar l’arquitectura modernista de Roca i Pinet amb la funcionalitat necessària d’un Ajuntament contemporani, sempre preocupat per intentar trobar l’equilibre entre el passat històric del l’edifici i el seu futur.

Arquitecte: Arcadi Pla Masmiquel

Obra Premiada: Premi Bonaplata 1994

Informació ràpida d'aquesta obra

Any del projecte:

1993

Descripció ràpida:

Transformació de l’antiga filatura de Can Joanetes en el nou Ajuntament d’Olot.

Tipus de client:

Treballs realitzats:

Arquitectes:

Arcadi Pla Masmiquel