Reforma de cuina i lavabo a Barcelona

Millora i reforma de bany i cuina en pis de Barcelona

Autors del projecte: Albert Serra, arquitecte tècnic

Precedents

El client va contactar amb Construo-Co per realitzar una reforma del seu habitatge del carrer Almirall Churruca, al barri de la Barceloneta de Barcelona. L’habitatge estava en ús però no complia amb les exigències energètiques actuals, amb tancaments no hermètics, una caldera antiga molt poc eficient i amb la xemeneia vista, i un conjunt de mobles i electrodomèstics que tenien més de 30 anys d’antiguitat. A més de tot això, no era estèticament atractiva als estàndards actuals, així que es va decidir millorar també el paviment i l’enrajolat.


Les obres

Les obres a l’habitatge van constar de dues fases, la cuina i el bany.

La cuina

A la cuina es van dur a terme els següents canvis:

  • > Mobles nous fets a mida
  • > Nou enrajolat de parets
  • > Nou paviment
  • > Noves conduccions d’aigua, llum i gas
  • > Nous electrodomèstics
  • > Finestres d’alumini amb doble vidre

 

 

A dalt: detalls de la cuina sobre el plànol

Les obres de reforma de la cuina van començar amb la presa de mesures per al disseny i fabricació dels nous mobles i marbre de la cuina. A continuació es va procedir a l’eliminació del mobiliari i electrodomèstics antics, així com l’el·liminació de tot l’enrajolat de les parets i el paviment. Un cop va estar l’espai preparat es va procedir a la substitució de les connexions d’aigua, llum i gas per unes més modernes, així com recol·locar la caldera a la paret contrària a la que estava, en un espai que està just a la paret que dóna al carrer, perquè la xemeneia de la mateixa tingués el menor recorregut possible.

A dalt: últims retocs a la cuina, a falta d'instal·lar les noves finestres i els electrodomèstics.

El bany

Al bany es van realitzar les millores següents:

> Mobles a mida
> Enrajolat nou de parets
> Instal·lació de paviment anti-lliscant
> Noves conduccions d’aigua, llum i desguàs
> Nous sanitaris
> Instal·lació de mampara de dutxa corredissa i plat de dutxa a nivell de terra
> Elements de suport per a gent gran
> Instal·lació de radiador tovalloler

A dalt: plànol de les obres d'adeqüació del bany

En el cas del bany la presa de mesures per als mobles va ser molt més ràpida i simple, atès que hi havia un sol moble que va ser fàcil de dissenyar i instal·lar. La major part del treball va ser el d’el·liminació de tot l’enrajolat, sostre i paviment.

A dalt: nou paviment anti-lliscant del bany

Conclusions

Gràcies a les obres de reforma realitzades en l’habitatge per l’equip de Construo-Co el client pot gaudir de dos espais adaptats a la normativa actual i que compleixen les exigències estètiques d’avui dia. D’aquesta manera el pis recupera atractiu per als seus inquilins o per al mercat de lloguer de la ciutat.