Construcció del Centre de Formació Ferran Sunyer (segona fase)

El 27 de gener de 2021 vam finalitzar les obres de la segona fase del Centre de Formació Ferran Sunyer de Figueres de nova construcció.

Dades de l’obra

OBRES D’EXECUCIÓ DE LA SEGONA FASE DEL CENTRE DE FORMACIÓ INTEGRAT FERRAN SUNYER, RECINTE FIRAL DE FIGUERES

ADREÇA: Ronda Sud nº3, 17600 Figueres, Girona

PROMOTOR: Ajuntament de Figueres

ARQUITECTES: Alonso Balaguer I Arquitectes Associats

Precedents

El mes de novembre del 2019 se’ns van adjudicar les obres d’ampliació del Centre de Formació Integrat Ferran Sunyer de Figueres. Un projecte arquitectònic singular i atractiu.

Aquest centre de formació de nova construcció forma part d’un conjunt d’edificis-d’equipaments que constitueixen el Complex Multifuncional a Figueres.

Fins ara, l’edifici construït el 2011 i que ja tenia projectada la seva ampliació, acollia l’Escola Oficial d’Idiomes. Consta de biblioteca, despatxos, recepció i sala de reunions a la planta baixa i aules al primer pis.

La segona fase

Aquesta segona fase ha consistit en la construcció d’un edifici adjacent amb les mateixes dimensions que l’actual complex del recinte firal, de 547,90 metres quadrats, distribuïts  en 194,75 a la planta baixa i 353,15 a la primera planta. Així, el conjunt complex ha passat a tenir una superfície construida de 2.260,16 metres quadrats.

El projecte del Centre de Formació es configura amb plantes diàfanes, de forma rectangular, amb un nucli d’accessos i instal·lacions centrals. Connecta directament amb la planta soterrani amb un ascensor i una escala protegida, i connecta a la planta pis, amb ascensor i una escala oberta i il·luminada naturalment.

Galeria d’imatges

Funcions del centre

Amb aquestes obres s’han ampliat les aules de L’EOI, connectant els dos edificis per la planta baixa. A més, la primera planta dona lloc a les noves dependències de la incubadora vertical d’empreses i acull la creació i acompanyament de noves empreses i assessorament a joves emprenedors de la ciutat en projectes empresarials.

El nou espai acull diferents mòduls multifuncionals de treball i sales de reunions de diferents formats i diferents zones comunes. Amb aquest equipament s’emmarca la voluntat de dinamitzar més l’economia local i reforçar Figueres com a ciutat d’oportunitats.

Articles relacionats