espai muriel casals tona barcelona

Casa de Cultura Muriel Casals

La Casa de Cultura Muriel Casals es troba situada a la localitat de Tona, a la província de Barcelona. Construir-Co va ser l’empresa escollida en licitació pública i l’encarregada de les obres de rehabilitació de l’edifici.

Promotor: Ajuntament de Tona

Treballs: Construo-Co

Més informació: enllaç al projecte executiu (pdf)


Casa Cultural Muriel Casals (Tona)

Les obres a la Casa de Cultura Muriel Casals van estar destinades a redistribuir els usos que es donen actualment a l’edifici.

La proposta de treball conserva l’estructura i distribució de la primera planta i s’amplien els espais de la planta baixa a través d’una actuació a nivell estructural. A l’exterior de l’edifici es milloria dels accessos, dotant a la casa de cultura d’una rampa i redistribuint l’espai de jardins.

jardines casal muriel casals


Precedents

El projecte de rehabilitació manté la volumetria i façanes originals de l’edifici. L’edifici va ser construït el 1968, i abans dels Treballs s’utilitzava com espai per a sales polivalents, per a administració de l’edifici, com sala de reunions per diferents entitats de la localitat i per organitzar tallers i assajos musicals.

La comunicació entre les dues plantes de l’edifici es realitzava mitjançant un ascensor i unes escales que ja estaven construïdes.

La superfície total de l’edifici és de 731 metres quadrats i donades les característiques i utilitats de l’edifici no necessita instal·lació d’aigua calenta sanitària solar (exigible per normativa).

Els objectius dels treballs eren dotar l’edifici de noves funcionalitats i accessibilitat, millor la seguretat tant a nivell estructural com en cas d’incendi, i a nivell d’habitabilitat es volia millor la salubritat, l’aïllament acústic i l’estalvi energètic.


Treballs

Els treballs de reforma i rehabilitació a la Casa Cultural Muriel Casals van tenir una durada aproximada de 6 mesos. Es va fer un recàlcul de tota l’estructura de suport de l’edifici per determinar l’esquema estructural de càrregues i d’aquesta manera realitzar els treballs de forma precisa sense necessitat de modificar els forjats.

planols

Aquests càlculs van incloure tant parets com façanes i cobertes. També es van realitzar treballs per millorar la seguretat en cas d’incendi, com la correcta instal·lació de llums d’emergència, extintors, senyals indicatius que dirigissin cap al recorregut de sortida i una reorientació de les portes, que no es podien tancar amb el pom en el sentit d’evacuació per no impedir una evacuació ràpida en cas d’emergència.

També es van millorar les connexions d’aigua tant per al proveïment d’l’edifici com per l’accessibilitat dels bombers si fos necessari.

 

 

render

 

render


Resultats

entrada casal muriel casals

 

Els treballs es van finalitzar a l’hivern de 2020. Ara mateix l’Ajuntament de Tona disposa d’una casa de cultura amb uns espais correctament distribuïts, més amplis, amb un sistema de seguretat i antiincendis modern i que compleix amb la normativa vigent i uns accessos i jardins més atractius per als usuaris.

 

trabajos casal muriel casals