piscina sarria de ter

Ampliació Platja de la Piscina de Sarrià

Ampliació de la platja de la Piscina de Sarrià

Projecte d’ampliació de piscina mitjançant gespa artificial

Promotor: Piscina Municipal de Sarrià de Ter (Girona)

instalacio gespa artifical

Ara que ja ha entrat la primavera al 2019 i el bon temps i l’estiu ja estan quasi a la cantonada, en aquest article volem recordar les obres que Construo va realitzar abans de començar la temporada d’estiu del passat any 2018. Les obres es van tractar en l’ampliació de la zona de “platja” de la piscina municipal de Sarrià de Ter. D’aquesta manera els usuaris i banyistes que acudirien a la piscina disposarien de més zona de descans per prendre el sol i estrendre la tovallola.

Precedents

La petita piscina municipal de la ciutat de Sarrià de Ter volia ampliar la zona de gespa per a que els banyistes disposessin d’una zona de descans més àmplia. Al mateix terreny on es trobava la piscina hi havia una pista poliesportiva que tenia molt poc ús, donat que la majoria d’usuaris utilitzaven les pistes del pavelló municipal d’esports, situat en una altra zona de la ciutat. D’aquesta manera es va decidir de donar un nou ús a la zona on es trobava la pista poliesportiva, però tot s’havia de fer mitjançant una actuació ràpida i econòmica.

Les obres

Enderroc de grades

Per poder dur a terme l’ampliació de la zona de piscina es va aprofitar el paviment de la pròpia pista poliesportiva. Es va enderrocar l’estructura d’unes petites grades existents que estaven orientades cap a la pista poliesportiva i que separaven els dos espais (piscina i pista poliesportiva que es volia convertir en platja).

Instal·lació de gespa artificial

La gespa artifical escollida per a les obres ha estat una gespa una Pandora 35 mm, de tacte suau i resistent, amb un DTex de 9.500/16 i un coeficient de puntades de 19.950 puntades/m2. Les característiques d’aquesta gespa fan que no sigui gens abrasiva i suau al tacte. La gespa s’ha instal·lat directament sobre el paviment de formigó que fins llavors era la pista poliesportiva.


Per finalitzar s’han repartit 300 kgs de sorra especial per a gespes artificials. El cautxú (o en aquest cas la sorra per a gespa artificial) ajuden a emplenar els petits buits que es creen a les parts més internes de dins el teixit de fibres de la gespa, imitant la gespa natural. També proporciona un extra de sensació d’amortiment quan es camina i manté les fibres de la gespa artificials sempre verticals. En total s’han instal·lat 900 m2 de gespa.


Nou espai

D’aquesta manera la piscina de Sarrià de Ter va guanyar una gran zona de platja per als seus usuaris.

Es pot consultar aquí la notícia original.